Events

Velkommen til Metahuset, hvor vi er dedikerede til at fremme mental sundhed og trivsel.

Her på vores hjemmeside kan du finde information om vores aktuelle events og aktiviteter, som vi løbende opdaterer for at give dig de seneste muligheder for læring og udvikling.

Bemærk, at denne plan vil løbende blive opdateret.

Det sker i Metahuset.

Her på siden kan du læse mere om de aktuelle events og aktiviteter vi holder her i Metahuset. Hold øje med siden her, vi holder den løbende opdateret.

Temadag - Metakognitiv pædagogik

Tag med os på en rejse ind i metakognitiv pædagogik og udforsk, hvordan denne metode skaber fundamentet for udvikling, dannelse, trivsel og læring i fællesskabet.
 
Temadagen afholdes d. 18. marts kl 2024 kl 16.00 
 
 
Dagens program:
 

16.30 Velkomst/præsentation

16.00 Anette Birkegaard fra Metahuset fortæller om metoden

16.30 Rut fra Metahuset fortæller hvordan hun benytter MKP i sit arbejde på en folkeskole

17.00 Metoden i psykiatrien

17.30 Pause

17.45 Hvordan benyttes MKP i socialområdet

18.15 Handicapområdet, MKP og LA

19.00 Temadagen slutter

 

 

Hjælp til at forstå og håndtere

Vi ønsker at give dig redskaber til at forstå og håndtere psykisk mistrivsel, stress, angst og afhængighed bedre, både hos børn og voksne. Uanset om du har gået i terapi i mange år uden at se de ønskede resultater eller er nysgerrig på en gennemtestet og evidensbaseret metode, så er vores temadag det rette sted at få mere information og inspiration.

Den metakognitive metode er transdiagnostisk, hvilket betyder, at den kan tilpasses til en række forskellige udfordringer og diagnoser. Vi ønsker at give dig klarhed om, hvad du kan forvente af vores temadag og hvordan du kan drage fordel af denne metode.

Tilmeld dig og deltag i vores temadag

Vi opfordrer dig til at tilmelde dig vores temadag og deltage i denne mulighed for læring og vækst. Inviter gerne venner, familie og kolleger, der måske også kan have gavn af denne viden. Sammen kan vi arbejde på at forbedre vores mentale sundhed og trivsel.

Vi ser frem til at byde dig velkommen den 13. november og håber, at denne temadag vil være et skridt mod en bedre forståelse og håndtering af de udfordringer, du står overfor.

Ramt af psykisk mistrivsel eller afhængighed? Så er et event hos Metahuset måske det som skal til?

metahuset-engel-sort

Metakognitiv terapi er:

Metakognitiv terapi er en psykologisk behandlingsmetode, der sigter mod at reducere overtagelsen af negative tanker og bekymringer. Det fokuserer på at ændre den måde, vi håndterer vores tanker på og skabe ro i hjernen. Tanker og bekymringer kan være drænende og tage vores energi, hvilket kan føre til indre uro, tankemylder og perioder med stress.

En af grundtankerne bag metakognitiv terapi er, at det ikke handler om at kontrollere eller ændre indholdet af vores tanker, men derimod om at ændre vores forhold til dem. Terapeuten hjælper klienten med at blive bevidst om tankemønstre så klienten lærer at observere tankene uden at lade sig rive med og engagere sig i en evig strøm af tanker. Dette giver mulighed for at skabe afstand og lade tankerne passere uden at blive fanget i dem.

Metakognitiv terapi har vist sig at være effektiv til behandling af forskellige psykiske lidelser som angst, depression, stress, social angst, obsessiv-kompulsiv lidelse (OCD), posttraumatisk stress (PTSD), alkoholmisbrug, borderline personlighedsforstyrrelse, spiseforstyrrelser, psykoser og mange andre diagnoser. Studier har vist, at mange patienter, der har gennemgået metakognitiv terapi, oplever markante forbedringer og bliver symptomfri efter relativt få sessioner.

Hvis du tidligere har været i terapi, men stadig oplever indre uro, tankemylder eller restsymptomer efter endt behandling, kan metakognitiv terapi være en mulighed for at hjælpe dig med at opnå fuld symptomfrihed. Det er vigtigt at arbejde på at blive symptomfri, da den rette behandling kan give dig redskaberne til at håndtere din hverdag og de problemer, der opstår.